Lyra.NET napló a megszűnt anikosw.fw.hu oldalról

A mai napig egy korábbi oldalamon (anikosw.fw.hu) írtam a Lyra.NET alkalmazáshoz tartozó naplómat, mely folyamat idő hiánya miatt ettől az időponttól kezdve megszakad. Azonban a régi napló teljes tartalmát elhoztam az aniko.co.hu oldalra, mely innentől kezdve csak itt érhető el teljes egészében. A régi oldalon található napló teljes tartalma:

Lyra.NET frissítés – 2011. augusztus 28.

Nem történt verzióváltás, ellenben hibajavítások igen, szokás szerint a megadott helyekről lehet letölteni a friss verziókat. A hibajavítás érintette magát a Házipénztár és az Update modulokat minden adatbázis-verzióban (Access, MSSQL, MySQL, PgSQL).
FIGYELEM:
Eddig egyetlen nem javított hibáról tudok, mégpedig a következő a hibajelenség: a lyraHP.exe a telepítést követő első elindulás után elméletileg azonnal frissíthető, azonban amikor erre sor kerül, a lyraHPupdate.exe eleddig általam sikerrel nem detektált okból azonnal hibát generál és leáll. Ez az folyamat addig fennáll, amíg a lyraHP.exe le nem áll és újra nem indul, a második elindulást követően soha nem jelentkezik a probléma. Megoldás: a telepítést követően a Lyra.NET alkalmazást el kell indítani, ki kell lépni, majd újra kell indítani, így a hibajelenség elkerülhető. Az biztos, hogy tesztelés során önállóan a lyraHP.exe és önállóan a lyraHPupdate.exe hibát egyáltalán nem generál, így rejtélyes számomra a hiba oka. De ez a hiba minden adatbázis-verziójú Lyra.NET Házipénztárt érint. Amennyiben sikerül megoldani a problémát, a frissítés azonnal felkerül a hivatalos weboldalra.

encoder


Lyra.NET frissítés – 2011. augusztus 24.

Megjelent a Lyra.NET Házipénztár 2.0.5-s verziója, benne a legfontosabb újdonsággal, a logolás funkcióval. Ehhez a Carinae Syslog Server alkalmazást használtam, tiszta C#.NET nyelven írtam, ehhez is a .NET 3.5 futtató környezet szükséges. Ezen túlmenően apróbb hibajavítások is helyet kaptak a különböző adatbázisokat használó verziókban. A verzióváltás nem elegendő, mivel az új verzóban a Carinae szerverfuttatható állományára is hivatkozik a Lyra.NET, ami a frissítéssel nem érkezik meg, éppen ezért a régi verzió uninstallálása és az új verzió telepítése az egyedüli megoldás azoknak, akik az új verzióra át kívánnak térni.

encoder


WordPress 3.2 – 2011. július 5.

Az aniko.co.hu oldallal párhuzamosan frissült az anikosw.fw.hu WordPress blog motor is, immár a 3.2 verzió szolgálja ki a kéréseket.

encoder

Ui.: 3.2.1 upgrade-n esett át a blogmotor (11.07.30.)


Új dizájnt kapott a www.aniko.co.hu oldal – 2011. május 25.

Mivel lényegesnek tartottam, hogy ismert maradjon minden tartalom, melyet megosztok, ez a bejegyzés is idekerül. Némi tervezési munka után új arculatot kapott a fő domain, azonban terveim szerint némi csiszolás után éri el teljes pompáját. Ezzel kapcsolatban bármilyen ötletet szívesen veszek.

encoder


Tervezett költözés befejezve – 2011. május 19.

A mai nappal magtörtént az aniko.co.hu domain regisztrálása, innentől az összes fejlesztésem a Anikó szoftverek címen érhető el. Ezzel párhuzamosan ez az oldal leáll, bár nem szűnik meg, frissíteni nem fogom. Minden új információ, frissítés csak az új oldalon lesz elérhető, ez az oldal megmarad technikai biztonsági háttérnek, melyre reményeim szerint nem lesz szükségem. Sajnos a freeweb.hu csapata nem a legmegbízhatóbb hardverrel dolgozik, így költöznöm kellett, hogy biztos HTTP/FTP szervert találjak. Ez mostanra meg is történt. Másik megbízható és ingyenes szolgáltatót, ahol UTF-8 kódolással készült honlapot lehet PHP-MySQL használatával üzemeltetni és viszonylag nagy a tárhely (~500 MB), nem tudok, így egyelőre marad itt a technikai biztonsági háttér, ha változik a helyzet, már csak a www.aniko.co.hu oldalon fogom közölni. Előfordulhat, hogy ez az oldal végleg bezár, mivel nem lesz szükségem ilyen jellegű biztonsági háttérre, valószínűleg ez az év meghozza erre a kérdésre a választ.
Utolsó blog bejegyzésem ezen az oldalon így megszületett, üdv mindenkinek:

encoder


Tervezett költözés – 2011. május 16.

Megtörtént a www.aniko.co.hu domain név felé történő költözés első lépése, a domain regisztráció 2 évre és tárhely bérlés egy évre szóló tartozásának összegét kiegyenlítettem, már csak a regisztráció sikerességének visszaigazolására várok. Onnantól pár napon belül teljesen átköltöztetem az oldalt, ez az oldal csak tartalék szerepkört kap, lényegi változás nem lesz.

encoder


Lyra.NET Update frissítés – 2011. május 16.

A Lyra.NET Update modul újabb frissítését készítettem el, immáron a frissítési folyamat metodikája is változott. Mivel a modul frissült, a modult használó összes Lyra.NET Házipénztár alkalmazás is frissült. Csak régi felhasználók számára fontos, hogy az Update modul frissítése miatt a Házipénztár minden modulját a legcélszerűbb újratelepíteni, előtte pedig az adatbázist lementeni, majd visszatölteni. Újratelepítés után már a legfrissebb modulok fogadják a felhasználót. Megjegyzendő, hogy a felület nem változott, csak a rendszer mélyében történtek változások. Összességében fontos még, hogy verzióváltás nem történt, még mindig a Lyra.NET Házipénztár 2.0.4 és Lyra.NET Update 1.0.2 verziók vannak érvényben.
Új felhasználókra a fenti bejegyzés nem vonatkozik, ők az ezen oldal keretein belül megtalálható linkekről tölthetik le a megfelelő adatbázist használó verziót, melyben megtalálható a fent nevezett Update modult is (ez felelős a frissítések ellenőrzéséért, letöltéséért és telepítéséért, beleértve a Házipénztár újraindítását is).

encoder


Lyra.NET frissítések – 2011. május 15.

Biztonsági okoból megváltozott a Lyra.NET Update modul frissítési folyamata és ezzel párhuzamosan az összes Lyra.NET Házipénztár modul (Access, MSSQL, MySQL és PostgreSQL) is frissült, jelenleg az Update modul az 1.0.2, míg a Házipénztár modulok a 2.0.4 verziónál tartanak. Mivel a frissítő modul is frissült, legcélszerűbb az adatbázist lementeni, az új verziót letölteni és a teljes alkalmazást újratelepíteni, majd az adatbázist visszatölteni.

encoder


Lyra.NET Access és Updater frissítés érkezett – 2011. május 14.

Frissítettem a Lyra.NET Access verzióját és a Lyra.NET Updater modult, előbbi maradt 2.0.3 verzió, bár a frissítés miatt ezt a verziót is át kellett alakítanom, illetve az Updater modul 1.0.1 verziójú lett, előfordulhat, hogy a frissítés után FTP hiba fordul elő az Access és MSSQL verzióknál, MySQL és PostgreSQL felhasználók esetében ez a hiba nem jelentkezik. Ebben az esetben a program újraindítása megoldja a problémát, a frissítésen dolgozom.

Ezzel párhuzamosan friss info: az Anikó szoftverek srv.hu oldala az srv.hu csapatának hanyag munkája miatt megszűnt, kb. két héttől kezdődően ez az oldal is már csak alkalmanként fog frissülni és a frissítéseket sem itt fogom tárolni. Reményeim szerint az új helyre költöztetett Anikó szoftverek oldalon folytathatom a munkát, minden új információ, frissítés és a kapcsolattartás az új oldalon fog üzemelni, erről itt is lesz értesítés.

encoder

Ui.: a frissítések pillanatnyilag a 94.125.177.150 címen érhetők el, amíg nincs a www.aniko.co.hu regisztrálva, addig az anikosw.fw.hu használható HTTP ellenőrzésre.


Lyra.NET frissítés érkezett! – 2011. május 14.

Fontos Lyra.NET frissítés érkezett: ebben a verzióban jelent meg az XML alapú Excel támogatás (főleg olyan szerverek esetében érdemes ezt az exportálási formát választani, ahol nincs MS Excel telepítve) és az internetes frissítés lehetősége. Ez utóbbi minden induláskor ellenőrzi, érkezett-e frissítés, ha igen, akkor az ablak alsó részében piros, ha nem zöld színnel kiemelve olvasható az eredmény. Az Excel exportálás támogatása is javításra került.

encoder

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .