Lyra.NET frissítés – FONTOS

A mai napon sürgősen javítandó hibára bukkantam, mely az összes eddig megjelent verziót érinti, így a frissítés kötelező. Verzió-váltás nem történt, a Lyra.NET Házipénztár modul maradt a 2.0.5-s verziónál, azonban a MySQL esetében az 5.1.58-s, míg PostgreSQL esetében már a 9-es szériára, pontosabban a 9.0.4.1-s verziójú RDBMS-re tértem át. Mindemellett fontos, hogy az összes Lyra.NET Házipénztár modul esetében minden bevitt szám mező mostantól kezdve tört értékeket is felvehet (eddig új bevétel és kiadás esetében csak egész értékek lehettek). Ez azt is jelenti, hogy a frissítés során kötelező a régi adatbázist lementeni és a régi adatokat lehetőleg SQL fájlba exportálni. Ebben az SQL fájlban az EXPENSES táblában az EXP_SUM mező és az INCOMINGS táblában a INCOM_SUM mező típusát
– MS Access esetében: a Szám típus => Mezőméretét: Dupla/Double értékre;
– MSSQL, MySQL és PGSQL esetében: float típusra
változtatni, majd az így elkészült SQL fájlt a megfelelő RDBMS-be importálni.
Figyelem: MS Access adatbázisok jelszóval védettek, az eredeti jelszót csak regisztrált felhasználóknak és csak indokolt esetben adom ki, amennyiben az eredeti jelszó megváltozott, csak külső alkalmazás segítségével lehet az új jelszóhoz hozzáférni! Az eredeti mdb fájl MS Access 2003-as verziójával készült, ehhez könnyebb jelszó-visszaállító alkalmazást keresni, emellett pedig nem tervezem az MS Access 2007-es verzióra való áttérést(sokkal nehezebb a jelszó-visszaállítás).
A következő oldalt főként MS Access adatbázist használóknak ajánlom:
MS Access-ről Oracle MySQL-re
A többi RDBMS felhasználó részére léteznek segédalkalmazások, melyek segítségével könnyel megoldható az exportálás és importálás folyamata.

tamás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .