Lyra.NET frissítés – .qrc licence fájl használata

A megjelent frissítés mindegyik Lyra.NET Házipénztár modulverziót érinti, melynek lényege, hogy beépítésre került egy új licence fájl ellenőrzési módszer. Ennek lényege egy .qrc kiterjesztésű fájl használata, melyből már nem olvasható ki közvetlenül a licence fájl tartalma, szemben az eddig alkalmazott .lyr kiterjesztésű fájllal. Ez utóbbi mellé még egy .md5 fájl is kell, hogy ellenőrizhető legyen a .lyr fájl sértetlensége. Azonban az új technológia ezt már nem használja. A Lyra.NET Házipénztár mindkét technológiát ismeri, a licence fájl olvasási technikája így a felhasználó választásától függ. Az újabb technika egy plusz biztonsági elemet tartalmaz, így mindennapos használatban ajánlottabb, mint a régebbbi. Ezzel párhuzamosan verzióváltás nem történt.

Röviden összefoglalva a 2.0.5 verzió újdonságait:
– .qrc fájl alapú licencelési technológia
– Carinae Syslog Server rendszer logolás megjelenése
– minden számot tartalmazó mező dupla pontosságú számot is tartalmazhat (vagyis törteket)
– redszerindítási technika javítása (nem lett gyorsabb, inkább hibamentesebb)

Röviden összefoglalva a 2.0.4 verzió újdonságait:
– csak apróbb hibajavítások

Röviden összefoglalva a 2.0.3 verzió újdonságait:
megjelent
– az XML-alapú Excel-fájl exportálási funckció
– az interneten keresztül történő frissítés ellenőrzési funkció

tamás

Update: 2011.09.09

A fentiek kiegészítése, hogy a Lyra.NET Házipénztár modul teljes újratelepítése szükséges (természetesen az adatbázis teljes mentése után) az újdonság kihasználásához, erre a Lyra.NET Update modul nincs felkészítve, vagyis frissítés alatt hibát jelentene egy hiányzó dinamikusan megosztott könyvtárra (DLL fájlra). Mivel a jövőben célom a qrc alapú licencelés folytatása, érdemes az újratelepítéssel járó nehézségeket vállalni, és így a frissítések naprakészen tartása is stabil marad.
Jóllehet, az elmúlt időszakban többször frissült úgy a Lyra.NET Házipénztár modul, hogy a rendszert teljesen újra kellett telepíteni, de minden egyes esetben új részmodulok, melyeket a rendszer azonnal használatba is vett, kerültek beépítésre és értelemszerűen tesztelésre, azonban a Lyra.NET Update modul a rendszerhez történő ilyetén hozzáigazítása technikailag nem történt meg. Reményeim szerint az ilyen helyzetek elkerülésére a későbbi Lyra.NET Update modul fejlesztése során fel tudom készíteni az Update modult és újratelepítés nélkül is egy frissítés nyomán a később beépített részmodulokat is azonnal használatba lehet venni. Mindenki türelmét köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .